Om Erika & HundFokus

Jag som driver Hundfokus heter Erika Beckman och är certifierad professionell hundtränare. Du hittar mig på Frösön, i Jämtlands län.

Företagets inriktning är hundtjänster som hundträning, hundägarcoaching, hundrastning, aktiveringspromenader, problemutredningar/beteendeproblem och djurvård.
Träningsmetoderna som tillämpas är belöningsorienterade och individanpassade, allt för att skapa en bra relation mellan dig och din hund!

Mitt djurintresse har alltid varit stort och brett och som utbildad djurvårdare har jag arbetat med allt ifrån sällskapsdjur och lantbruksdjur till exotiska och vilda djur.

Jag jobbade även många år inom barnomsorgen men 2012 bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på hund. Detta var tack vare våran labradorkorsning som var den underbaraste individ jag träffat men som hade en hel del problemområden, han har varit min största läromästare och är så enormt saknad!

Jag brinner lite extra för problembeteenden och att få hjälpa hundar och deras familjer till en bättre vardag och djupare förståelse till varandra.
Utbildningar inom hund:
- Diplomerad Beteendevetare, Hundsteg, 2015
- Certifierad Professionell hundtränare, Hundsteg, 2013-2014
Problemhundskonsult
Klickerinstruktör
Etologi och flockdynamik
Valputveckling
Coaching
- Diplomerad Hundinstruktör, Hundsteg, 2012-2013
- Valputveckling, Hundsteg, 2012
- Packmanagement, Hundsteg, 2015
- Etologi 2, Hundsteg, 2015

Föreläsningar och övrigt:
Specialsök, Nordiska hund, 2012
Nationell handledarutbildning, Skolverket, 2016
Hållbara aktiva hundar, Marie Söderström, 2016
Hundens nosarbete, Tobias Gustavsson, 2016
Fårvallningsläger, Tony Söderlund, 2018
Betydelsen av ledarskap...

Ledarskap är en individs vilja att följa en annan!
För att få en hund i harmoni, som vill följa dig i vått och torrt, behöver relationen bygga på samarbete, trygghet, beskydd, kroppskontakt, tillåtelse och regler.
Det handlar mer om en föräldraroll.!

 
Erika