tjänster

PRIVATTRÄNING

För dig som inte har möjlighet att gå kurs, har en hund som inte fungerar i kursmiljö eller har speciella önskemål.


På träningstillfället arbetar vi med det ni behöver hjälp med, exempelvis inkallning, kontakt, koppelträning, vardagslydnad, stress, osäkerhet, rädsla m.m.

På privatträningen står du och din hund i fokus och ni ges möjlighet att träna på era villkor och efter era förutsättningar. All träning baseras på vetenskaplig och modern forskning inom inlärningspsykologi och etologi.


Metoderna som används är belöningsorienterade, vi skapar alltså förutsättningar för hunden att göra rätt genom att förstärka önskvärda beteenden.
Med en positiv träning får man en motiverad hund som är villig att lära sig och en gladare ägare som slipper tjat - träningen blir tydlig och rolig för er båda!

Alla hundar är välkomna, oavsett ålder eller ras.
 

PROBLEMUTREDNING

När din hunds problembeteende påverkar er vardag och relation.


Genom att ta professionell hjälp för din hunds problem, gör du både dig själv och hunden en tjänst. - Hitta tillbaka till en samvaro i harmoni.

För att komma tillrätta med problemen fokuserar jag på att hitta de bakomliggande orsakerna till hundens beteende/problem och behandlar de i första hand för att uppnå ett bestående resultat.


Hur går utredningen till?

Jag träffar hund och familj, ställer olika frågor om vardag, rutiner, hundens bakgrund och hälsa. Ni får även berätta om problemet, när det uppkom och hur ni upplever det.
Ofta avslutar vi med en promenad tillsammans så att jag får se hur er hund agerar i olika miljöer.

Sen träffas vi igen för att tillsammans gå igenom analys, åtgärder och praktisk träning. 


Vad ingår i utredningen?

En beteendeanalys där jag kartlägger problem och möjliga orsaker.
Ett individuellt träningsprogram till er, uppdelat i två steg.

Regelbunden uppföljning, support och coachning via telefon eller mail.

Utredningen är fördelad på 2 fysiska träffar.

Första tillfället är en intervju och observation i hundens hemmiljö, därefter träffas vi för genomgång av träningsplan och övningar.


BETEENDERÅDGIVNING

Har din hund ett problembeteende som du vill ha hjälp att förstå och veta hur du ska hantera?


Det kan vara t.ex. att vakta matskålen eller tuggben, bita i kopplet, rädsla för dammsugaren, svårigheter att åka bil, problem vid kloklippning o.s.v.

Få snabb hjälp på distans.


Beteenderådgivningen sker via telefon, du bokar en överenskommen tid genom att betala via swish. Under telefonsamtalet får du berätta om problemen och vi går igenom möjliga orsaker och åtgärder. Beteenderådgivningen tar 30-45 min.

Vanliga problemområden

Aggression (mot människor, barn, andra hundar). Utfall i koppel. Separationsångest (problem att lämnas ensam). Stress (koncentrationssvårigheter, svårighet att hantera vardagen). Vaktar (mat, leksaker, ben, tomten, bilen). Skällande. Ljudrädsla (för åska, raketer, skott). Hanteringsproblem (svårigheter att klippa klor, sköta pälsvård). Svårighet att åka bil. Oönskad jakt (djur, cyklister, joggare, bilar). Rädsla (för människor, barn, föremål, underlag). Övriga problem i vardagen (hoppa på människor, dra i koppel, bita eller nafsa i händer, armar, kläder m.m). 

PRISLISTA

Beteenderådgivning

300 kr

Privatträning

450 kr

Problemutredning

1900 kr

Betalning via swish eller faktura. Eventuell milersättning tillkommer.
 
* Köpta tjänster ska nyttjas inom ett år.